dinsdag 22 april 2014

De Cirkel van Kleding - Project



Onder leiding van kunstenaar Pet van de Luijtengaarden zullen 120 gevestigde en beginnend mode ontwerpers en kunstenaars, waaronder jongeren en senioren, 2.400 kledingstukken bijdragen aan de Levenslijn.

Door up-cycling in te zetten zullen zij kledingstukken herontwerpen en opwaarderen om zo de potentie van hergebruik en herbestemming tentoon te spreiden.

Als onderdeel van de festival-tour staan vier kunstcaravans, die door middel van up-cycling door kunstenaars ingericht zijn als inspiratieruimtes in de cirkel. In deze inspiratieruimtes krijgen festivalbezoekers de mogelijkheid deelnemer te worden door aan De Kleding Cirkel bij te dragen. Tijdens de Doe-expositie kunnen zij onder begeleiding op locatie 1 van de 1.000 stukken up-cylcen en toevoegen aan De Kleding Cirkel.

De Doe-expositie festival-tour zal o.a. landen op de Verzamellaarsbeurs, het Oerol festival en Ruilen met Robinson 2. Het aantal deelnemende festivals is nog steeds groeiende.

Na de Doe-expositie festival-tour zal de het resultaat van de volledige kunstinstallatie in het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe geëxposeerd worden.

Wat wordt de kunstinstallatie?
Een waslijn van 1,2 kilometer lang, met daaraan 2.400 kledingstukken, die de levensloop symboliseren. Met als doel de waarnemer bewust te maken van de kracht van samenwerking, participatie en hergebruik/herbestemming van lokale bronnen en middelen.

Zij spreekt op een artistieke wijze over ontwikkeling, groei en levensfases. En, ademt de eindeloze mogelijkheden als wel potentie van hergebruik en herbestemming op basis van up-cycling.

Een bewust worden van lokaal beschikbare producten. Waarbij de nadruk op ontwikkeling, herbestemming, creatieve en artistieke beleving als wel de participatie in het proces daar naartoe ligt.

De Levenslijn kent drie versies en zal afhankelijk van de locatie die zij aandoet in omvang variëren. Het eindresultaat zal in haar volledigheid geëxposeerd worden in het Kroller-Muller museum op de Hoge Veluwe


Geen opmerkingen:

Een reactie posten