zondag 15 december 2013

Persbericht, Stadsschouwburg Collectie & MA-KE

PERSBERICHT

Modeatelier Kanaleneiland lanceert eigen label
Unieke tassen afgewerkt met traditioneel handwerk uit Marokko en Turkije
MA-KE lanceert haar eigen label. Vanaf vrijdag 13 december kunnen liefhebbers een bijzondere tas kopen, gemaakt van geveldoek van de Stadsschouwburg Utrecht en geproduceerd door vrouwen van het modeatelier in Kanaleneiland.
Met een eigen label worden de kleding en accessoires die bij Modeatelier Kanaleneiland worden gemaakt dan eindelijk zichtbaar voor de buitenwereld. De eerste lijn die MA-KE lanceert bestaat uit een unieke serie tassen, variërend van clutches en portemonnees tot flinkeshoppers. De producten zien er niet alleen schitterend uit, maar worden ook nog eens ontworpen en vervaardigd op een inspirerende plek. Modeatelier Kanaleneiland wil meiden en vrouwen uit de wijk, maar ook uit andere delen van de stad, de kans geven om zich creatief te ontwikkelen in een fijne omgeving.
De diversiteit binnen het modeatelier zie je terug in de producten. Binnen het MA-KE-label vloeien verschillende culturen samen tot een bijzondere mix. Zo worden de tassen afgewerkt door middel van traditionele ambachten, zoals de sierlijke randen van sfiffa, Marokkaans handwerk. Bij anderen items wordt juist weer oya toegepast, verfijnd Turks kant dat wordt gemaakt met naald en draad. Deze finishing touch maakt elke MA-KE-tas tot een uniek exemplaar.
De producten worden vervaardigd van duurzame producten en materialen afkomstig van lokale ondernemers. De items die het modeatelier lanceert, zijn afhankelijk van het materiaal dat voorhanden is. De serie clutches en shoppers is gemaakt uit grote doeken die ooit aan de gevel van de Stadsschouwburg Utrecht hebben gehangen om shows te promoten.
Op vrijdag 13 december wordt het label gelanceerd in Resto VanHarte in Kanaleneiland tijdens een feestelijk diner voor alle betrokkenen. Vanaf deze datum kan iedereen meegenieten van de mooie items die met heel veel plezier en aandacht worden vervaardigd door de vrouwen van MA-KE. De opbrengst van de verkoop gaat naar de makers en zal worden geïnvesteerd in activiteiten ter ondersteuning van de dames in het MA-KE-netwerk.
Tegelijk met de lancering van het MA-KE-label verschijnt ook de derde editie van het MA-KE Magazine, waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan de tassen. Het magazine wordt gratis verspreid bij Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en bij Modeatelier Kanaleneiland. Wie interesse heeft in de producten van het label, kan contact opnemen met MA-KE via info@ma-ke.nl Modeatelier Kanaleneiland is een initiatief van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten