vrijdag 23 november 2012

Blue Jeans Expositie - Centraal Museum


Gisteren is eindelijk de expositie 'Blue Jeans' in het Centraal Museum geopend. Ik heb voor school hier een interdisciplinair project gedaan met 17 andere studenten van de HKU. Wij kregen de opdracht om een ruimte te vullen met het thema; 'Innovatie en Duurzaamheid.' Uiteindelijk hebben wij met z'n allen een concept rondom dit thema gemaakt en deze uitgevoerd voor in het museum.  Het concept:

 Als mens hebben we grote invloed op de wereld. De wereldpopulatie neemt toe, technologieĆ«n gaan sneller dan ooit en de behoeften van de mens worden alsmaar groter. Enerzijds creĆ«ren we op innovatieve wijze oplossingen en verbeteren we onze leefomgeving, anderzijds maken we hem juist kapot. Iedereen gaat hier anders mee om. Binnen de grenzen van deze ruimte zijn museumregels niet van toepassing. Hier bepaalt u als bezoeker zelf hoe en waar u zich beweegt. Aanraken mag! Baan u een weg in onze plantage en ondervind het zelf. De keuze is aan u..

Nu moeten we nog afwachten hoe het ontvangen wordt door het publiek en ook op onze beoordeling. Ik ben in ieder geval wel trots op wat we met z'n allen hebben gemaakt en dat het uiteindelijk wel gelukt is om met een groep van 18 man samen te werken aan een opdracht voor een grote opdrachtgever, het Centraal Museum in Utrecht.

 

Naast ons werk was er natuurlijk veel meer te zien, werk van Jan Taminiau, Bas Kosters en Chanel maar ook foto's van Greenpeace, de geschiedenis van denim, een veiling voor War-Child en ook een werkplaats om je eigen jeans te customizen! 
http://centraalmuseum.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten